Kezdőlap >> HIVATAL >> FEJLESZTÉSEK >>  Közösségi tér

Közösségi tér

Közösségi tér

Kedvezményezett neve: Monostorpályi Község Önkormányzata

Kedvezményezett címe: 4275 Monostorpályi, Bajcsy Zs. utca 1.

Projekt címe: „Közösségi tér Monostorpályiban"

Projekt azonosítója: 1915518143

 
Célként jelent meg Monostorpályiban egy közösségi tér fejlesztése, mely hiányzott a településen.Ebből kifolyólag Monostorpályi Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a VP6-19.2.1.-23-7-17 kódszámú „Közösségi terek és kapcsolódó szolgáltatások" elnevezésű pályázatra, melyen támogatásban részesült. Támogatás összege: 14 346 983 Ft.

 
A fejlesztés megvalósításának helyszíne Monostorpályi község, mely az Észak – Alföldi régión belül, Hajdú – Bihar megye keleti részén helyezkedik el, a Dél-Nyírség, Erdőspuszták LEADER Egyesület Helyi Akciócsoport illetékességi területén. A település a Derecskei járásban található, mely a kedvezményezett járások besorolásáról szóló 290/2014 (XI. 26.) Korm. rendelet alapján komplex programmal fejlesztendő járás. A település a 105/2015 (IV. 23.) Korm. rendelet szerint nem besorolt.

 
Monostorpályi Község Önkormányzata a 4275 Monostorpályi, Bajcsy Zs.utca 1. 1048 helyrajzi számon található ingatlant alakította közösségi térré, mely ingatlan a fejlesztés előtt kihasználatlan volt, funkció nélkül üresen állt.A terület elhelyezkedése ideális hiszen félúton található a település központja (iskola, óvoda, templom, egészségház, parókia, arborétum) és a település műemléke a tubusmagtárak között.

A fejlesztés során térburkolás, utcabútorok (5-5 db pad és hulladéktároló) és napelemes szigetszerű világítás kiépítése történt meg (5 db 5 méter magas kandeláber).

A projekt hozzájárult a településen élők életminőségének javításához, a település vonzóbbá tételéhez, a fenntarthatóság növeléséhez. A közösségi tér létrehozásával és fejlesztésével megvalósult a projekt egyik kiemelt célkitűzése: az alapvető szolgáltatásokhoz és a közösségi élet feltételeihez való egyenlő hozzáférés. A kialakított tér közösségformáló tevékenységgel bír. Az igényesen kialakított környezet kellemes helyszínt biztosít a kapcsolatok kialakítására, a közösségépítésre.A területen lehetőség van a mindennapokban a kikapcsolódás lehetőségére, az év bizonyos napjain különböző rendezvények biztosítására nyílik lehetősége az Önkormányzatnak, illetve a helyi szervezeteknek. A fejlesztés megvalósítása új lehetőségeket generál, új közösségek, klubok, civil kezdeményezések, fejlesztések forrása lehet.

Megosztás közösségi oldalakon
MAGYAR FALU PROGRAM
Facebook oldalunk
Belépés/Regisztráció
Facebook connect Belépés Facebookkal

Regisztráció helyett egyszerű belépés!
A lenti gombra kattintva beléphetsz a Facebook profilod segítségével weboldalunkra.

Tovább a profil oldalamra

Facebook kilépés!
A lenti gombra kattintva kilépsz a Facebook profilodból.

Kiadványaink
Monostorpályi szennyvizelvezetés fejlesztése