<< Vissza a hírekhez


Kezdőlap >> Hírek >> "TANULÁS A FELZÁRKÓZÁSÉRT" Pályázati felhívás

"TANULÁS A FELZÁRKÓZÁSÉRT" Pályázati felhívás

2020-02-14 12:36:26

„TANULÁS A FELZÁRKÓZÁSÉRT”

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Monostorpályi Község Önkormányzata „Tanulás a felzárkózásért” néven tanulmányi ösztöndíjpályázatot hirdet közoktatásban és felsőoktatásban tanuló, másféle önkormányzati ösztöndíjtámogatásban nem részesülő hátrányos helyzetű fiatalok számára az alábbiak szerint:

A pályázat célja:

Növekedjen a tanulók felzárkóztatásának esélye, bővüljön a továbbtanuláshoz szükséges humánszolgáltatásokhoz való hozzájutás - nyelvóra, felvételi előkészítő, kiegészítő tankönyvek megvásárlása – lehetőségével.

A halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek a - 2020. március 1. - 2020. november 30. időszak között folyósított - 5000 Ft/hó támogatás segítségével igénybe vehessék azokat a továbbtanuláshoz szükséges szolgáltatásokat, például felvételi előkészítő óradíja, tanulmányi versenyeken való részvétel finanszírozása, melyeket egyébként hátrányos helyzetük miatt nem tehetnének meg.

A pályázat feltételei:

Pályázatot nyújthat be azon hátrányos helyzetű vagy halmozottan hátrányos helyzetű tanuló/hallgató, aki monostorpályi állandó lakcímmel rendelkezik, és:

A) hátrányos helyzetű, 14-22 életév közötti, a közoktatásban vagy felsőoktatásban nappali tagozatos tanulmányokat folytat

B) halmozottan hátrányos helyzetű tanuló, aki 12-22 életév közötti, és aki általános iskolai tanulmányait nappali, középiskolai tanulmányait nappali vagy esti tagozaton folytatja

Egyéb tudnivalók:

- A Bizottság elbíráláskor előnyben részesíti a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeket.

- A halmozottan hátrányos helyzetű kizárólag tanuló, amennyiben igazolja, hogy sikeresen befejezte az általános iskola hatodik osztályát, 12 éves korától a középiskolai tanulmányaira való felkészülésre, a középiskolai felvételire való felkészülés indokával is igényelheti az ösztöndíjat.

- Az ösztöndíjat középiskolai, halmozottan hátrányos helyzetű tanulók esetén szakiskolai tanulmányok megkezdéséhez és folytatásához, szakképzettség megszerzéséhez és felsőfokú tanulmányok folytatásához igényelhetik a tanulók/hallgatók nyilvános pályázat útján.

A tanuló/hallgató jogosulatlanná válik az ösztöndíjra, arra az időszakra, míg tanulmányait megszakítja, szünetelteti, végleg jogosulatlanná válik abban az esetben, ha a tanulmányait bizonyíthatóan abbahagyta vagy a végbizonyítvány megszerzéséhez szükséges vizsgakötelezettségének nem tesz eleget, illetve ha más ösztöndíj-támogatásban részesül.

 A pályázat benyújtható a pályázati felhívás formanyomtatványon, mely letölthető a monostorpalyi.hu honlapról, illetve nyomtatásban átvehető a Monostorpályi Község Önkormányzatánál (4275 Monostorpályi Bajcsy Zs. u. 1). A pályázat zárt borítékban való benyújtásának határideje: 2020. február  26.

Az ösztöndíj igényléséhez szükséges nyomtatvány letölthető a linkről.








A hírhez feltöltött .jpg fájlok
https://monostorpalyi.smartonkormanyzat.hu/data-files/jpg/hir-67-20200214124131.jpg

Megosztás közösségi oldalakon

Pályázatok


SZÉCHENYI 2020
    Időjárás
    MAGYAR FALU PROGRAM
    Facebook oldalunk
    Belépés/Regisztráció




    Facebook connect Belépés Facebookkal

    Regisztráció helyett egyszerű belépés!
    A lenti gombra kattintva beléphetsz a Facebook profilod segítségével weboldalunkra.

    Tovább a profil oldalamra

    Facebook kilépés!
    A lenti gombra kattintva kilépsz a Facebook profilodból.

    Kiadványaink
    Monostorpályi szennyvizelvezetés fejlesztése